Meer Facebook traffic? Lees deze 5 tips.

Ken je dat? Je begint vol goede moet met een Facebookpagina om je hobby of bedrijf  te promoten. In het begin gaat dat prima, maar dan, langzaam aan komt de klad er in. Er is  altijd wel een reden waardoor je minder post op Facebook en eenmaal uit het oog, dan ook uit het hart.
Zo ook bij ons. Wegens ziekte minder markten bezocht, en hierdoor minder te vertellen. Daardoor geen nieuwe volgers, en ook geen traffic op onze pagina. Daarom ben ik op zoek gegaan naar hoe je deze impasse kunt doorbreken. Gevolg? Een nieuwe volgers-grens bereikt.

5 Tips die je kunnen helpen om meer volgers en likes op je Facebookpagina te krijgen.

Er zijn vele manier die je kunnen helpen gezien te worden. Dat is wat je uiteindelijk wilt. Opvallen. Elke tip hieronder kun je afzonderlijk gebruiken. Kies er een werkwijze uit die bij jouw past.

1 - Bepaal hoe vaak je iets zou willen posten

Hoe vaak zou JIJ iets willen zien van een bedrijf? Bedenk: overal waar TE voor staat is niet goed. Dan ga je je ergeren aan: alweer een reclameachtig bericht.
Maak maandelijks een plan, zodat je van te voren weet: Maandag en donderdag moet ik iets posten. Maak de druk voor jezelf niet te zwaar. Je moet het wel kunnen bolwerken. Zodat je ook nog wat tijd over houd voor wanneer je eens iets bijzonders hebt om te posten.
 
Op Facebook kun je berichten ook inplannen. Heb je dan een keer inspiratie, dan maak je meerdere berichten na elkaar en plan je ze in volgens jouw schema. Je vind dit hier:

screenshot van facebook waarin duidelijk wordt hoe je berichten kunt plannen.

2 -Verzin leuke berichten

Dat is nu juist de moeilijkheid hoor ik je denken. Dat is ook zo, maar bedenk dat hoe meer je er mee bezig bent, hoe makkelijker het gaat. Denk klein, het hoeft niet altijd zo groot te zijn. Tip: Kijk eens naar wat je op dit moment aan het doen bent en probeer daar iets over te schrijven.
Een veel gemaakte fout: een bericht is niet altijd een artikel of dienst dat je aanbied. Juist niet. Mensen zijn er gek op om bij je achter de deur te kijken. Hoe zit jouw leventje in elkaar. En daarmee jouw bedrijf. Want wil dat niet iedereen? Eigen baas zijn? Hoe je leuke onderwerpen kunt bedenken vertel ik een volgende keer.

3 - Betrek andere social media bij jouw bedrijf

Niet iedereen vind dezelfde social media platforms interessant. Hoewel Facebook erg veel gebruikers heeft zijn er ook mensen die meer met Pinterest hebben. Andere mogelijkheden zijn Twitter, LinkedIn, Instagram, of diverse fotobanken. Zoek uit wat bij jouw past. Laat je niet overdonderen door het grote aanbod van sociale platforms. Op al die verschillende platforms begeven zich verschillende mensen. Die misschien allemaal wel op zoek zijn naar jouw product, maar niet weten hoe ze die kunnen vinden.
Het voordeel van instagram is dat je foto's snel kunt bewerken en delen, en dat je direct kunt kiezen om dit zelfde bericht ook op facebook en twitter te plaatsen. Dat dubbel plaatsen heeft twitter ook als mogelijkheid.

4 - Maak acties op je Facebook, redenen genoeg om eens iemand te trakteren

Mensen vinden het altijd leuk om iets te krijgen. Verzin een leuke actie: de 100ste volger, je zoveeljarig bestaan, aanbreken van de winter. Bied aan dat de 10e? / 20ste? persoon die dit bericht liked en deelt een leuke attentie krijgt. Op Facebook is het wat lastig te bepalen wie dat nu geweest is, het is een kwestie van in de gaten houden en tellen.

5 - Vergeet niet nieuwe vrienden uit te nodigen voor je pagina

En als laatste natuurlijk niet vergeten om nieuwe vrienden regelmatig uit te nodigen. Wanneer je dat een tijdje niet gedaan hebt zul je zien dat je ondertussen weer veel nieuwe vrienden hebt gekregen op je privé pagina die je allemaal kunt uitnodigen voor je 'bedrijfspagina'.
Waar je dat kunt doen zie je hier, onder aan het pull down lijstje:

screenshot van facebook om te laten zien hoe je vrienden uitnodigt voor je bedrijfspagina.

Op weg naar meer volgers en meer traffic op je pagina.

Wanneer je één of meerdere van deze tips consequent opvolgt zul je gegarandeerd succes hebben. Dat consequent is dus nog wel een dingetje. Ook voor mijzelf. Een blog schrijven, leuke foto's maken voor Facebook of blog, inspiratie, voor je het weet komt de klad er in.
Maar hoe vaak je ook struikelt, je kunt altijd weer op staan.

Wil je mijn eigen website bekijken: KLIK HIER
Mijn Facebook pagina bekijken? KLIK HIER
Instagram: KLIK HIER

Reacties